latinica  ћирилица
02/03/2015 |  11:18 | Аутор: СРНА

Чорлија: Салиховић неће да се ради на предмету "Дудаковић"

Бивши замјеник главног тужиоца и шеф Посебног одјељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ , Драган Чорлија , рекао је да главни тужилац ,Горан Салиховић, никада није желио да се ради на предмету против Атифа Дудаковића и да то од њега никада није ни тражио.
Драган Чорлија - Фото: klix.ba
Драган ЧорлијаФото: klix.ba

Чорлија, којег је Салиховић у августу прошле године смијенио, тврдећи да четири године није ништа урадио у предмету против Дудаковића, наводи да га Салиховић јавно компромитује да би прикрио своје слабости и несналажење у организацији и раду Тужилаштва.

"Предмет јесте додијељен мени, као што ми је додијељено 256 других предмета. Радио сам на том предмету паралелно са неколико других. Донио сам неколико тужилачких одлука међу којима и оптужницу против пет осумњичених", рекао је Чорлија за "Глас Српске".

Он каже да би га Салиховић ослободио других предмета да је желио да се ради на предмету против Дудаковића.

Чорлија је додао да је видио да се дио документације из тог предмета чува одвојено у металној кутији у канцеларији главног тужиоца, те да је посумњао да, можда, постоји нечији интерес да се не ради на том предмету.

Према његовим ријечима, када је тражио од Салиховића стручног сарадника да крене са отварањем доказа, одредио му је тек примљеног волонтера, који није радник Тужилаштва.

На питање да ли зна коме је додијељен случај злочина о којима је документацију предао некадашњи потпредсједник Федерацији БиХ, Мирсад Кебо, Чорлија је рекао да је чуо да је за тај случај задужен тужилац који нема много до одласка у пензију и који никада није радио на предметима ратних злочина.