latinica  ћирилица
02/03/2015 |  15:15 | Аутор: СРНА

Колинда Грабар - Китаровић сутра у званичној посјети БиХ

Предсједник Хрватске Колинда Грабар-Китаровић сутра ће допутовати у званичну посјету БиХ, гдје ће се састати са представницима највише законодавне и извршне власти.

Прву службену посјету након што је избрана за предсједника Хрватске Китаровићева ће започети сусретом са члановима Предсједништва БиХ - предсједавајућим Младеном Иванићем и члановима Драганом Човићем и Бакиром Изетбеговићем.

Предсједник Хрватске састаће се и са члановима колегијума Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Шефиком Џаферовићем, Борјаном Кришто, Младеном Босићем, Баришом Чолаком, Огњеном Тадићем и Сафетом Софтићем.

Планирано је да разговара и са предсједавајућим Савјета министара БиХ Вјекославом Бевандом.

Из кабинета предсједника Хрватске саопштено је да Китаровићева овом посјетом жели симболично да подржи пут БиХ ка ЕУ и допринесе равноправности Хрвата који живе у БиХ.

Она је раније рекла да је за прву посјету у својству предсједника Хрватске изабрала управо сусједну БиХ, јер је Хрватска заинтересована за стабилност БиХ, за њен улазак у ЕУ и НАТО, те понајприје и "изнад свега за конститутивну равноправност сва три народа".