latinica  ћирилица
02/03/2015 |  19:39 | Аутор: СРНА

Кришто очекује превазилажење проблема и постизање договора (ВИДЕО)

Потпредсједник ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто очекује да ће страначки лидери постићи договор о формирању власти на нивоу Федерације БиХ.

"То су одговорне странке које имају одговорнст и код формирања власти и код других потеза које нас очекују када је ријеч о формирању власти. Вјерујем да ће се наћи мудрости, разумијевања и повјерења да дође до искорака у процесу формирања власти на нивоу ФБиХ", рекла је Кришто Срни.

Она је навела да ће наредном састанку представника ХДЗ-а БиХ са челним људима СДА присуствовати предсједник ФБиХ Маринко Чавара с обзиром да је ријеч о федералном нивоу.

Лидер ДФ-а Жељко Комшић је јуче напустио састанак о формирању власти у ФБиХ након пола сата, истакавши да више неће учествовати у даљим разговорима о овој теми, јер је СДА пристала на одређене уступке ХДЗ-у.

Комшић је том приликом истакао да ће ДФ подржати формирање "мањинске владе" само из разлога да би се дошло до формирања Владе ФБиХ.

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић изразио је наду да ће се предсједник ДФ Комшић предомислити, односно да ће се ДФ вратити у коалицију на нивоу Федерације БиХ, чиме би се "стабилизовали односи међу коалиционим партнерима“.