latinica  ћирилица
02/03/2015 |  22:39 | Аутор: Б92

Избори у ФИФА: Фиго жели дебату са Блартером

Легендарни португалски фудбалер Луис Фиго рекао је да би радо учествовао у телевизијској дебати са Сепом Блатером и још двојицом кандидата за чело ФИФА.
Луис Фиго - Фото: Guliver/Getty Images
Луис ФигоФото: Guliver/Getty Images

Скај и Би-Би-Си су писали четворици кандидата за мјесто председника ФИФА – Блатеру, Фигу, садашњем потпредсједнику принцу Алију Бин Ал Хусеину и првом човјеку холандском фудбала Михаелу ван Прагу, и позвали их да учествују у дебати у којој ће учествовати љубитељи фудбала из цијелог свијета.

Фиго је већ раније рекао да би волио да учествује у таквој дебати, а такав став је поновио у понедјељак.

"Фудбал се воли и поштује широм свијета и навијачима дугујемо отворену и искрену дискусију о будућности ФИФА као међународног владајућег тијела. Потпуно подржавам идеју јавне дебате између кандидата коју су предложили Би-Би-Си и Скај. Да би то било ефектно, сва четворица кандидата треба да учествује и ја ћу послати саопштење у којем потврђујем свој став. Од кључне важности је да ФИФА крене у новом правцу, а фудбалска јавност, укључујући навијаче, заслужује да зна шта сва четворица кандидата нуде за бољу будућност", нагласио је Фиго.

Први човјек Фудбалске асоцијације Енглеске Грег Дајк је подржао идеју о дебати, а чак је и понудио да она буде одржана на лондонском "Вемблију".

"Волио бих да видим дебату кандидата. Волио бих да се сви кандидати нађу у истој просторији и одговарају на питања. Радо бисмо их све угостили на 'Вемблију', нагласио је Дајк.

Избори за предсједника ФИФА биће одржани 29. маја у Цириху.