latinica  ћирилица
03/03/2015 |  07:19 | Аутор: Мондо

Обрадовић: Фаворити смо, али нема срљања

Селектор тенисера Србије Богдан Обрадовић рекао је да не бежи од чињенице да је Србија фаворит против Хрватске у мечу првог кола Дејвис купа, али је истакао да он и играчи неће срљати нити давати претенциозне изјаве.

Под будним Обрадовићевим оком јуче су у новој Хали спортова у Краљеву тренинг одрадили чланови српске Дејвис куп репрезентације Илија Бозољац, Предраг Крстин, Виктор Троицки и Филип Крајиновић, док Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић у тај град стижу сутра.

Српски селектор рекао је новинарима да су чланови државног тима задовољни условима и пажњом којом су обасути са свих страна.

"Пред одлазак на тренинг, посјетили смо и средњевековни манастир Жичу, напунили батерије и са пуно позитивне енергије приступили раду", изјавио је Обрадовић.

Он је навео да не бјежи од чињенице да је репрезентација Србије у предстојећем мечу фаворит, поготово послије изјаве хрватског селектора да су мале шансе да се најбољи хрватски тенисер Марин Чилић прикључи екипи.

"Нећемо срљати, нити давати претенциозне изјаве. Идемо од меча до меча, полако, сконцентрисано и наравно позитивног размишљања. Желимо побједу и то не кријемо", додао је Обрадовић.

Како је нагласио, велика је жеља свих у Тениском савезу Србије да се тенис популарише и ван Београда, због чега је Краљево и добило ту част да буде домаћин истинском тениском спектаклу.

"Сигуран сам да ћемо имати велику подршку навијача, јер знам да Краљевчани воле спорт и да не штеде дланове и грла. Не очекујем никакве проблеме, вјерујем да ће све бити фер и коректно, јер и најмањи ексцес би штетио и нашим играчима. Навијање нама иде у прилог, а против ривала. Тако је свуда у свијету, тако ће бити и у Краљеву", закључио је Обрадовић.

Меч првог кола Свјетске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске игра се у Краљеву од 6. до 8. марта.