latinica  ћирилица
03/03/2015 |  11:32 | Аутор: Агенције

Афера око карата за ДК: Живојиновић уз Ђоковића

Легендарни српски тенисер и почасни предсједник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић пружио је пуну подршку захтјеву Новака Ђоковића у вези са улазницама у Краљеву.

Подсјећамо, најбољи тенисер свијета је у покренуо причу о малверзацијама са продајом улазница због чега навијачи у Краљеву нису могли да купе карте за дуел Србије и Хрватске.

Истрагу је спровела и полиција, али представници ТСС тврде да није било нерегуларности, да је све било по правилима, те да је због расподјеле само 300 од скоро 3.000 улазница било у продаји.

"Ако неко купује карте и онда их продаје на црно мислим да је то срамно, поготово што је идеја челних људи Савеза била да се овај важан сусрет одигра ван Београда, у неком другом граду, и да и нека друга публика види Нолета, Виктора, Зикија. Не бих волио да видим, у овој тешкој економској ситуацији, поготову у Краљеву, да сада неко изађе и продаје карте по неким баснословним цијенама. То није добро за тенис, то ни за кога није добро", рекао је Живојиновић за Слободну Европу.

Нова спортска хала у Краљеву има 3.000 мјеста и једна је од малобројних у Србији које испуњавају критеријуме за одигравање Дејвис купа.

"Апсолутно не постоји оправдање за то да нема карата за грађане. Огромно је интересовање, Ноле се враћа у репрезентацију, велика је важност меча, игра се против Хрватске и то су вјероватно основни разлози због којих је дошло до свега овога. Да се игра и на стадиону у Краљеву, био би сувише мали, премала би била и београдска Арена. Подржавам Новаков став да се провјери ша је било око карата, јер то не смије да се дешава", навео је Живојиновић

Према његовим ријечима постоје јасна правила Међународне тениске федерације (ИТФ) око дистрибуције улазница.

"Постоји обавеза да се гостујућем савезу додијели 10 одсто карата, исто толико иде спонзорима ИТФ, дио спонзорима Савеза, а дио локалној самопурави која је финансијски помогла да се сусрет одржи. Тако да све лако може да се провјери", закључио је Живојиновић.

Карте за меч са Хрватском "распродате" су за само 13 минута и много Краљевчани који су чекали цијелу ноћ у реду испред дворане остали су празних руку.

Ђоковић је по доласку у Београд из Дубаија оптужио организаторе за малверзације са улазницама и тим поводом покренута је званична истрага и саслушан је предсједник Тениског савеза Западне Србије Предраг Петронијевић.

Меч првог кола Свјетске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске игра се у Краљеву од 6. до 8. марта.