latinica  ћирилица
03/03/2015 |  12:34 | Аутор: Блиц

Караџић: Продају играче па кукају на судије

У Фудбалском клубу Партизан сумњају да неко на силу жели да креира поредак на табели Јелен Суперлиге Србије, а опет се прича и о "буразерским односима".

Предсједник Фудбалског савеза Србије, Томислав Караџић најављује конкретне кораке како би се и дефинитивно поправила слика о српском клупском фудбалу, пише "Блиц".

"Нико неће жмурити на оно што се дешава, органи Савеза урадиће свој посао поштено. Ако су судије погријешиле у мечу Партизана и Радничког из Ниша, судијска комисија ће изрећи адекватну казну", рекао је Караџић за "Блиц"

Није први пут да Партизан или Црвена звезда оптужују судије.

"Не браним ниједну судијску грешку, али Партизан и Црвене звезда не могу стално да се ваде на једну судијску грешку. Претходно продају из сезоне у сезону цијеле тимове, најбоље играче, и онда им је крив судија", додао је Караџић.

У Хумској су поново начели тему "пријатељских утакмица".

"Наши органи ће све испитати и процесуирати уколико се укаже потреба. Све су то сумње и гласине. Читам, причају људи, али би са позиције предсједника Савеза било неозбиљно да сада дајем коментар. Видим да из Партизана спомињу утакмицу Спартак - ОФК Београд. Подсјетио бих да се ранијих година причало о пријатељским односима Партизана са Хајдуком из Куле, БСК-ом, Металцем. Све су то биле гласине које је тешко доказати. Нећемо устукнути и све ћемо учинити да таквим појавама, ако их има, станемо на пут", додао је предсјеник ФСС.

Први корак је промјена система такмичења.

"Увешћемо плеј-оф и плеј-аут од наредне сезоне. Хоћемо да повећамо број утакмица, да омогућимо клубовима да у Европу уђу из такмичења, као и да укинемо евентуалне буразерске односе међу клубовима. Забринути смо. Ако таквих појава има, желимо да их сасјећемо у корјену", завршио је Караџић.