latinica  ћирилица
03/03/2015 |  14:27 | Аутор: СРНА

Сутра наоблачење са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује наоблачење са запада које ће условити кишу, на планинама и снијег, саопштили су метеоролози.

Пријеподне ће бити промјенљиво, вјетровито, уз наоблачење и кишу, прво на западу и југозападу. Поподне облачно са кишом, која ће бити интензивнија према вечери и у ноћи на четвртак, уз обилне падавине од запада преко југозапада до југа, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Најнижа јутарња температура ваздуха износиће између минус два и три степена, на југу од три до осам степени Целзијусових. Највиша дневна температура између шест и 12 степени, на југу од 10 до 15 степени Целзијусових.

Вјетар пријеподне слаб источног и југоисточног смјера, а послијеподне у скретању на сјевер и у постепеном јачању.

У већини крајева данас је преовладавало сунчано вријеме, уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Хан Пијесак и Мраковица један, Сребреница два, Чемерно четири, Калиновик и Соколац пет, Гацко и Иван-седло шест, Невесиње, Сарајево и Зворник осам, Ливно и Тузла девет, Мркоњић Град, Рудо, Бијељина, Градачац и Јајце 10 степени Целзијусових.