latinica  ћирилица
03/03/2015 |  16:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Перасовић нови селектор кошаркашке репрезентације Хрватске

Доскорашњи тренер Валенсије Велимир Перасовић именован је данас за новог селектора кошаркашке репрезентације Хрватске.

Перасовић ће на клупи Хрватске замијенити Јасмина Репешу, а са националним савезом постигао је договор о сарадњи до краја Европског првенства, уз могућност продужетка уговора.

- Изузетно сам поносан и срећан што сам изабран за селектора хрватске кошаркашке репрезентације. Мислим да је то нешто што сваки Хрват жели. Никада се нисам двоумио, само је било питање хоћу ли моћи због стања у шпанској Валенсији, рекао је Перасовић приликом представљања у просторијама Кошаркашког савез Хрватске .

Он је истакао да је циљ да репрезентација игра добро, јер је то предуслов да освоји неку од медаља.

- Моја жеља је да Хрватска на Евробаскету постигне што бољи резултат и по том питању имам велике амбиције и жеље. Не можемо да обећамо ништа осим великог рада и упорности. Апсолутно је јасно да су наше амбиције највеће и да ћемо направити све да га и остваримо", рекао је Перасовић и додао да ће Хрватска сигурно имати једног америчког кошаркаша у тиму.

Перасовић је недавно раскинуо уговор са Валенсијом, а у досадашњој тренерској каријери водио је Сплит, Севиљу, Тау, Естудијантес, Цибону и Ефес.

Био је члан генерације репрезентације Југославије која је 1990. године освојила златну медаљу на Свјетском првенству у Аргентини и Европском шампионату у Италији 1991, док са Хрватском има олимпијско сребро из Барселоне 1992 и бронзе са ЕП у Немачкој 1993 и Грчкој 1995. године.

Хрватска ће бити један од домаћина овогодишњег ЕП, а у првој фази такмичења играће у групи Ц са Грузијом, Холандијом, Македонијом, Грчком и Словенијом.