latinica  ћирилица
04/03/2015 |  08:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Експлозија у руднику у Доњецку, више од 30 мртвих (ВИДЕО)

Према прелиминарним информацијама, више од 30 рудара је погинуло у експлозији у највећем руднику угља у Донбасу, Засјадко, јавио је Ројтерс, позивајући се на изјаву Владимира Цимбаљенка, челника комитета за технички надзор у рудницима у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици на истоку Украјине.

Цимбаљенко је рекао да се уклањају отровни гасови из рудника, који се налази близу Доњецка, како би спасилачке екипе доспјеле до епицентра експлозије, наводи британска агенција.

"Према прелиминарној информицији, више од 30 људи је погинуло. Спасиоци још нису стигли до мјеста експлозије, уклањају отровни гас и потом ће сићи доље", рекао је он.

Раније данас руски ТАСС пренио је изјаву представнице Министарства за ванредне ситуације ДНР Јулијане Бедило да је у експлозији погинуо један рудар, да је 14 рањено, а да је под земљом блокирано 73 њих.

Према њеним ријечима, могуће је да је експлодирала смјеса гаса и ваздуха.

РИА Новости наводи да је Бедило рекла да се експлозија "није догодила због артиљеријске паљбе". Та агенција наводи да је 157 рудара напустило рудник, 14 њих с повредама и опекотинама.

Према информацијама прес службе Конфередерације слободних синдиката Украјине, у тренутку несреће налазило се у руднику 207 рудара.

Агенција ТАСС наводи да из управе рудника није добила потврду експлозије.