latinica  ћирилица
04/03/2015 |  10:30 | Аутор: Глас Српске

Прва ММА побједа Немање Петровића

Члан Клуба слободних борби Октагон из Бањалуке Немања Петровић савладао је Сашу Климека на ММА (мјешовите борилачке вјештине) манифестацији "Ноћ нокаута" одржаној у Вировитици.

Он се такмичио у апсолутној категорији (више од 100 килограма), а домаћег такмичара нокаутирао је у првој рунди. Петровић је успио да се врати из нокдауна, јер га је Климек "имао на конопцима", и да крошеом дође до прве побједе у професионалној каријери, а шесте везане (пет је остварио у аматерској конкуренцији).

"Пресрећан сам послије прве профи побједе и тек треба да саберем утиске након овог тријумфа. Домаћи такмичар одлично се борио, али успио сам да се вратим у меч послије његовог доброг почетка и једним ударцем дођем до побједе", рекао је Петровић за "Глас Српске".

Његов клупски колега Јован Вујасин такмичио се у категорији до 84 килограма, али је поражен у финалу.

"Веома озбиљно смо схватили меч и два мјесеца смо се спремали за њега. Климек је одличан и искусан борац, старији је осам година од Немање, који има тек 20, а противника је добио тешким нокаутом. Овај тријумф велика је ствар за Немању, који је њиме закорачио у свијет профи борби, те се надам да ће овако да настави даље", казао је тренер Октагона Дарко Улетиловић.

Предсједник Октагона Раденко Вујасин истакао је да су сви у клубу поносни на резултате Петровића.

"Потребно је много рада, труда и одрицања да би се стигло на сами врх, а Немања је то успио. Његови резултати радују све нас и надамо се да је ово само почетак његове успјешне професионалне каријере. Вјерујем да ће се и остали наши чланови угледати на њега и да ће и даље да доносе медаље с различитих такмичења", изјавио је Вујасин.