latinica  ћирилица
04/03/2015 |  14:51 | Аутор: Мондо

Нови Пазар - Хапшења због "мучења" фудбалера

Припадници полиције лишили су слободе три особе, осумњичене да су "злостављале и мучиле" фудбалера Новог Пазара Жарка Удовичића.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Истрагом полиције званично је утврђено да се у свлачионици Новог Пазара дефинитивно догодио напад на играча. У складу са тим, три особе су у среду лишене слободе.

Због сумњи да су послије утакмице Рад - Нови Пазар злостављали Жарка Удовичића (пријећено му је и пиштољем), ухапшени су А. Х. (1994. годиште), С. Ч. (1990) и Х. З. (1991), сва тројица из Новог Пазара.

У полицијском саопштењу наведено је да се сумњиче да су извршили кривично дјело "учествовање у групи која изврши кривично дјело", а у вези кривичног дела "злостављање и мучење".

"Они се терете да су, 23. фебруара, око 11.30 часова, у свлачионици фудбалског клуба Нови Пазар злостављали фудбалера овог клуба", саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Припадници МУП-а и даље раде на расвјетљавању и утврђивању свих чињеница и околности у вези са тим догађајем, такође је прецизирано.

Синдикат професионалних фудбалера Србије саопштио је тог 23. фебруара да је Удовичићу прећено пиштољем због промашеног пенала на утакмици Рад - Нови Пазар, одиграној у Београду дан раније.