latinica  ћирилица
04/03/2015 |  16:06 | Аутор: Агенције

Тегелтија - Фергусон: Одлучним корацима ка напретку правосуђа у БиХ

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија рекао је да ова институција намјерава да у блиској будућности предузме одлучне кораке за напредак правосуђа у БиХ, посебно ради побољшања перцепције и повјерења јавности у рад правосуђа.

Током данашње посјете амбасадора Велике Британије у БиХ Едварда Фергусона ВСТС-у Тегелтија га је упознао о активностима које је Савјет предузео на унапређењу рада правосуђа.

Током разговора, чија су тема била и скора дешавања у сектору правде, Фергусон је поновио пуну подршку независности правосудних институција на нивоу БиХ, и поздравио одлучност ВСТС-а да предузме одлучне кораке у свим случајевима гдје постоје јасни докази коруптивних радњи.

Учесници састанка разговарали су и о модалитетима и подручјима даље сарадње између Велике Британије и ВСТС-а БиХ, саопштено је из ове правосудне институције.

Састанку је присуствовао и директор Секретаријата ВСТС-а Адмир Суљагић, који је нагласио опредијељеност за снажно партнерство са Амбасадом Велике Британије у будућности.

Суљагић је истакао неопходност јачања институционалних и менаџерских капацитета Секретаријата у провођењу широких ингеренција и реализацији активности ВСТС-а БиХ.

Тегелтија и Суљагић захвалили су Фергусону за досадашњу подршку раду ВСТС и, генерално, раду правосуђа БиХ.