latinica  ћирилица
04/03/2015 |  16:56 | Аутор: Спортски журнал

Звезда прославила 70. рођендан и изабрала најбоље

Спортско друштво Црвена звезда прославило је данас 70. годишњицу оснивања, а на свечаности на стадиону "Рајко Митић" уручене су награде најбољим спортистима у прошлој години.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

За најбољу спортисткињу проглашена је атлетичарка Татјана Јелача, која је на прошлогодишњем Европском првенству освојила сребрну медаљу, док је најбољи спортиста ватерполиста Сава Ранђеловић, који је са "црвено-бијелима" освојио "дуплу круну".

Најбољим у прошлој сезони проглашен је џудо клуб, док је за најбољег тренера изабран тренер ватерполо клуба Дејан Савић.

"Звезда је од 1945. исписала историју српског спорта и постала једна од најугледнијих институција. Прошле године смо освојили укупно 42 трофеја и наши спортисти су показали да Звезда има огромну будућност", рекао је предсједник Управног одбора СД Црвена звезда Иван Тодоров.

За најбољег тренера у млађим категоријама изабран је тренер кошаркашког клуба Слободан Клипа.

У категорији пионира награде су добили тенисерка Јована Вуковић и каратиста Далибор Рајић, док је најбољи клуб у истој категорији рукометни клуб.

Кошаркашица Александра Катанић, џудиста Немања Мајдов и пливачки клуб најбољи су у категорији кадета, док су за најбоље јуниоре изабрани одбојкашица Бојана Миленковић, кошаркаш Војислав Стојановић и клуб кошаркашки клуб.

На свечаности је подељено и пет специјалних признања: тренеру кошаркашког клуба Дејану Радоњићу за пласман у Топ 16 фазу Еврлиге, фудбалском клубу за 26. титулу, прву послије седам седам сезона, тениском клубу због свих шест могућих титула, женском ватерполо клубу за шест трофеја у првој години за звездиним грбом и одбојкашком клубу #за три трофеја најбоље генерације у историји#.

Награду за животно дјело добили су Александар Шканата и Зоран Чивија Ковачић.

Свечаности поводом 70. година Црвене звезде на стадиону "Рајко Митић" присуствовали су представници свих спортских клубова, бројни спортисти и пријатељи клуба, а сала Медија центра на стадиону је била премала да прими све госте.