latinica  ћирилица
04/03/2015 |  21:12 | Аутор: Б92

ЛШ: Побједа Партизана, пораз Радничког

Ватерполисти Партизана остварили су другу побједу у Лиги шампиона, у шестом колу савладали су њемачки Шпандау 8:6 (2:2, 2:1, 3:0, 1:3).

У дербију кола Раднички из Крагујевца претрпио је тијесан пораз на гостовању мађарском шампиону Егеру 7:6 (1:1, 1:2, 1:0, 4:3).

Ватерполисти Партизана су након изједначеног првог полувремена (4:3),доминирали у трећем периоду и са три постигнута, а без примљеног гола преломили меч.

По два гола за Партизан постигли су Душан Мандић, Гаврил Суботић и Огњен Стојановић, док су по један дали Лазић и Гогов. Најефикаснији у њемачкој екипи био је Ерик Мерс са такође два гола.

Партизан нема велике шансе да се избори за завршни Ф6 турнира Лиге шампиона, али је овом побједом остао у игри, четири кола прије краја.

"Црно-бијели" ће у наредном колу Лиге шампиона гостовати Приморју у Ријеци 25. марта.

Раднички је био равноправан ривал тиму Егера, али је на крају остао без бодова и закомпликовао своју борбу за пласман на завршни Ф6 турнир.

Меч су обиљежиле одбране голмана Бранислава Митровића код домаћина и Здравка Радића код Крагујевчана, а Мађари су меч преломили головима Балаша Ердељија и Бориса Вапенског за 5:3 почетком посљедње четвртине.

У побједничким редовима Балаш Ердељи постигао је два гола, а Урош Чучковић, Балинт Лоринц, Милош Ћук, Мартон Сивош и Борис Вапенски по један.

За Раднички су се по једном у стрелце уписали Јосип Врлић, Александар Ћирић, Иван Басара, Никола Дедовић, Марко Ћук и Марко Петковић.