latinica  ћирилица
04/03/2015 |  21:50 | Аутор: РТС

Власти дошле до снимка убице Немцова?

Руска Телевизија РЕН ТВ објавила је, позивајући се на неименовани извор, да су истражни органи дошли до снимака на којима се виде двојица осумњичених за убиство руског опозиционара Бориса Немцова, који је убијен у ноћи са петка на суботу у Москви.

Истражни органи су добили неколико слика на којима се виде два човјека, а према ријечима извора, "највероватније се ради о особама поријеклом из јужних региона Русије", пренио је сајт Спутњик.

РЕН ТВ је раније јавила да су истражни органи пронашли аутомобил убице Немцова. Према подацима ове телевизије, ради се о ЗАЗ шанс (верзија "шевролет ланос" произведена у украјинском предузећу).

Након што је пронађено возило којим су побјегле убице, оперативци су затражили све снимке камера на путу. Поред тога, затражили су да се пронађу возачи који су возили тим путем у том тренутку и да се од њих узму снимци са камера, ако их је било у колима.

Шеф руске Федералне службе безбједности Александар Бортников изјавио је данас да је током истраге о убиству опозиционог политичара Бориса Немцова идентификовано неколико осумњичених.

Бортников је рекао да су ти осумњичени само један правац који истражитељи разматрају, пренио је Ројтерс, позивајући се на руске медије.

Немцов је убијен у петак касно увече у центру Москве, недалеко од Кремља, два дана уочи великог митинга који је припремала опозиција.