latinica  ћирилица
05/03/2015 |  06:58 | Аутор: sportske.net

Реј Ален: Не враћам се ове сезоне, можда сљедеће

Најбољи тројкаш у историји НБА Реј Ален саопштио је да се неће враћати на паркет у текућој сезони НБА лиге, као и да ће размислити о наступу сљедеће године.
Реј Ален - Фото: getty
Реј АленФото: getty

"Посљедњих неколико мјесеци одвојио сам доста времена како бих одлучио шта је најбоље за мене. На крају, одлучио сам да не играм ове сезоне. Преостали дио сезоне, као и пред сезону која слиједи, искористићу да проведем са својом породицом и одлучим да ли ћу играти у сезони 2015/16", навео је Ален у својој изјави.

Ален, који ће 20. јула ући у пету деценију живота, одржавао је своју форму индивидуалним тренинзима, а у медијима се спомињало да ће се вратити на паркет послије Ол-стар викенда. Посљедњи меч одиграо је у великом финалу прошле године против Сан Антонио Спарса, када је у дресу Хита просјечно биљежио 9,3 поена у 20 мечева плеј-офа.

Посљедњих неколико мјесеци неколико тимова показало је интересовање да ангажује "Исуса" пред доигравање – укључујући Вашингтон Визардсе, Кливленд Кавалирсе, Голден Стејт Вориорсе, Сан Антонио Спарсе, Мајами Хит, Лос Анђелес Клиперсе и Атланта Хоксе.

"Реј је добио велики број понуда током сезоне. Наставићемо да комуницирамо са тимовима уколико он одлући да се врати на паркет наредне сезоне", рекао је Џим Танер, менаџер Реј Алена.

Реј Ален одиграо 19 сезона у најјачој лиги свијета, уз просјек од 18,9 поена, четири скока и 3,4 асистенције. Каријеру је почео у Милвоки Баксима, затим је играо за Сијетл СуперСониксе, док је до два НБА прстена стигао најприје са Бостон Селтиксима, а онда и са Мајами Хитом.

Са 2,973 поготка лидер је на вјечној листи тројкаша, а учествовао је и десет пута на мечевима свих звијезда.