latinica  ћирилица
05/03/2015 |  11:41 | Аутор: РТРС

Наставља се грчка лига, али пред празним трибинама

Такмичење у грчкој Суперлиги биће настављено овог викенда, али на празним стадионима, пошто је Влада укинула суспензију која је била на снази недјељу дана, преноси Б92.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Подсјећамо, Влада Грчке је прошле недјеље првобитно суспендовала фудбал у земљи на неогређено послије нереда на атинском дербију између Панатинаикоса и Олимпијакоса.

Међутим, неколико дана касније одлучила је да суспензија важи само за елитно друштво и да ће трајати недјељу дана, али је најавила да ће ситуацију помно пратити.

"Одлука Владе је да овонедјељне утакмице буду одржане без присуства публике, а потом ћемо размотрити ситуацију послије неколико мечева", рекао је замјеник министра за спорт Ставрос Контонис.

Контонис је имао разговоре са предсједником Суперлиге Јоргосом Боровилосом и првим човеком Фудбалског савеза Грчке Јоргосом Гирцикисиом на којима се дискутовало о предлозима клубова за борбу против насиља.

"Имали смо дуг разговор и имамо план како да се изборимо са насиљем, а надам се да ћемо га се држати. Неке мјере ће бити уведене од четвртка, а остале од наредне сезоне, зато што захтјевају промјене Дисциплинског правилника", нагласио је Контонис.

Контонис је истакао да су међу мјерама које могу да ступе на снагу одмах прекидање утакмице истог тренутка када навијачи улете на терен или избију нереди на трибинама. Уз то, на снази ће бити новчане казне и одузимање бодова, док ће приоритет за наредну сезону бити електронске карте, борба са насиљем и финансијским преварама.