latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:02 | Аутор: РТРС

Звезда дочекује Макаби

Кошаркаши Црвене звезде састају се вечерас од 20 часова и 45 минута у "Комбанк арени " са екипом Макабија у утакмици осмог кола групе Е Топ16 фазе Евролиге.

"Црвено - бијели" дочекују озраелског представника након пораза у прошлом колу у Мадриду од реала и са учинком од једне побједе и седам пораза.

С друге стране, "Понос Израела" долази у Београд након побједе на свом паркету против Панатинаикоса, уз скор 6-2 захваљујући којем су другопласирани на табели.

Кошаркаши Црвене звезде Никола Калинић и Чарлс Џенкинс позвали су данас навијаче да у што већем броју попуне Комбанк арену и помогну "црвено-бијелим" да забиљеже побједу против актуелног првака Европе.

Калинић је рекао да је долазак реномираног противника сјајан повод за прославу 70. рођендана Црвене звезде.

"Надам се да ће Комбанк арена поново бити пуна и да ће атмосфера бити као и до сада - невјероватна. Навијачи су нас бодрили и када нам није ишло. Сјећамо се сви добро меча против Лаборала када нису могли да буду присутни у хали, али су слали своје слике и на тај начин нам пружили подршку. Позивам их да у великом броју дођу у четвртак и да још једном покажу да су најбољи навијачи", рекао је Калинић за клупски сајт.

Џенкинс сматра да је утакмица против израелског тима веома важна, јер "црвено-бијели" желе да се врате у прави ритам послије два изгубљена меча.

"Играмо против браниоца трофеја у Евролиги и додатна мотивација није поребна. Утакмица ће бити веома тешка, Макаби има сјајан састав и ово је добра шанса да стекнемо додатно самопоуздање. Они ће свакако жељети да побједом увећају шансе за пласман у Топ осам, а ми да унапредимо игру за наставак сезоне. Сигуран сам да нам предстоји добра утакмица", рекао је Џенкинс.

Утакмица деветог кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге између Црвене звезде и Макабија игра се вечерас од 20.45 у "Комбанк арени".