latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:11 | Аутор: Мондо

"Орлови" 15. јуна стижу у Бањалуку

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић и генерални секретар ФС Србије Зоран Лаковић договорили су да Србија 15. јуна одигра пријатељски меч у Бањалуци.
Репрезентација Србије - Фото: AFP
Репрезентација СрбијеФото: AFP

Први човјек ФС РС потврдио је у изјави за бањалучки "ЕуроБлиц" да су све препреке отклоњене и да ће дуго очекивано гостовање изабраника Радослава Ћурчића селекцији Републике Српске бити уприличено средином јуна на бањалучком "Градском" стадиону.

"Не постоје више никакве дилеме и дуго очекивани сусрет двије репрезентације ће се одиграти 15. јуна. Постоји и варијанта да се меч одигра дан касније, али ФСС-у је прихватљивији први приједлог и ми смо то уважили", изјавио је Ковачевић.

Предсједник ФС РС је открио и да је челницима ФС Србије за поменути термин стигла једна примамљива понуда за одигравање пријатељске утакмице али је одбијена јер су дали ријеч спортским радницима из Бањалуке.

"Србија је имала финансијски издашну понуду Пољске за пријатељски сусрет, али је она одбијена јер ФСС жели да буде наш гост у Бањалуци", нагласио је први човјек ФС РС.

Фудбалери Србије ће у највећи град Српске допутовати у недјељу 14. јуна из Копенхагена, два дана након дуела с Данском у оквиру квалификација за ЕУРО 2016. године.