latinica  ћирилица
05/03/2015 |  12:44 | Аутор: СРНА

ВСТС - именовани носиоци правосудних институција

Високи судски и тужилачки савјет БиХ /ВСТС/ именовао је за предсједника Основног суда у Модричи Винка Миладиновића, а за замјеника главног тужиоца у Окружном тужилаштву у Добоју Азмиру Мејрушић.

За предсједника Општинског суда у Љубушком именована је Анкица Чуљак, а Општинског суда у Великој Кладуши Јасмина Миљковић.

За замјеника главног тужиоца у Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево именована је Берина Алихоџић, за судије у општинским судовима у Цазину Ерол Хусић, у Какњу Неџад Шљука, у Љубушком Филип Шаравања, у Травнику Далибор Тиквина, те Великој Кладуши Едис Велаџић.

На позицију тужиоца у Кантонално тужилаштву Средњобосанског кантона именована је Едина Јагањац, а за стручне сараднике у општинским судовима у Цазину Емир Имширевић, у Кисељаку Предраг Скоко, у Великој Кладуши Инес Пушац и у Високом Лејла Хаџимахмутовић.

При доношењу одлуке о именовању ВСТВ БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује, саопштено је из ВСТС-а.

Новоименовани носиоци правосудних функција на дужност ће ступити 1. априла.