latinica  ћирилица
05/03/2015 |  15:06 | Аутор: СРНА

И.Сарајево: Кик боксер Милош Голић најбољи спортиста

Члан Клуба борилачких спортова "Девета чета" са Пала, кик боксер Милош Голић најбољи је спортиста града Источно Сарајево у 2014. години.
Kик боксер Милош Голић најбољи спортиста града Источно Сарајево у 2014. години. - Фото: СРНА
Kик боксер Милош Голић најбољи спортиста града Источно Сарајево у 2014. години.Фото: СРНА

Голић је свјетски првак у дисциплини К1, те, између осталог, освајач првог мјеста на Свјетском купу К1 у Прагу и другог мјеста на Европском првенству у Француској.

Признање је у Голићево име од градоначелника Источног Сарајева Ненада Самарџије преузео Марко Ковач, секретар Клуба "Девета чета".

Ковач је захвалио жирију што је препознао Голићев рад и најавио да ће најбољи спортиста града Источно Сарајево 28. марта на Палама имати борбу за титулу свјетског првака ВКУ федерације у категорији до 92 килограма.

Он је позвао све грађане да подрже Голића у овој престојећој борби.

Самарџија је рекао да Источно Сарајево издваја 150.000 КМ за спортисте и спортске манифестације на подручју града, те подсјетио да је протеклих година обновљена и изграђена спортска инфраструктура.

"Све то чинимо да би обезбиједили што боље услове нашим младим спортистима и суграђанима", додао је Самарџија.

На данашњој свечаности у Источном Сарајеву за најуспјешнијег тренера је проглашен Милан Цуровић из Атлетског клуба "Гласинац" са Сокоца, за најбољи спортски колектив Џудо клуб "Фамос" из Источне Илиџе, а за најуспјешнијег спортског радника Радоја Пржуљ из Џудо клуба "Славија".

Признања су уручена и најперспектвинијим спортистима, међу којима су скијаш Филип Дерикоња, џудисти Лав Дивљан, Миа Зуровац и Теодора Марковић и атлетичарка Милица Јовић.