latinica  ћирилица
05/03/2015 |  15:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Алеп- Погинуло најмање 18 цивила

Најмање 18 цивила погинуло је данас у нападу владиних снага на град Алеп на северу Сирије, док је у више одвојених напада у Багдаду данас погинуло осам људи, а рањено најмање 25 особа.

Једна барел-бомба (метално буре напуњено гелерима и експлозивом) бачена из хеликоптера погодила је источни сектор Алеп гдје су се људи окупили да купе гориво.

У сјеверној провинцији Идлиб, седморо грађана је погинуло када је режимска војска бомбардовала упоришта опозиције у близини школе, саопштио је представник Сиријске опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман.

Ови напади су се догодили након посјете делегације УН која дјелује на постизању примирја у Алепу који је од средине 2012. године подијељен између припадника сиријских војних снага и побуњеника.

Истовремено, у више одвојених напада у Багдаду данас је погинуло осам људи, а рањено 25, саопштили су ирачки званичници. У првом бомбашком нападу на пијаци у предграђу Нахравану погинула су три цивила, а рањено 12. Према саопштењу полиције, у нападу на војну патролу у четврти Рашдија погинула су три војника, а рањено седам. У Дори, у јужном дијелу ирачке престонице, погуинла су два цивила, а шест је рањено када су минобацачке гранате погодиле стамбену четврт.