latinica  ћирилица
05/03/2015 |  16:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Билд: Лев продужава уговор са Њемачком до 2018.

Фудбалска федерација Њемачке у завршној је фази преговора око продужетка уговора са селектором Јоахимом Левом до 2018. године, тврди "Билд".

Лев, који је Њемачку прошлог љета довео до титуле првака свијета на Мундијалу у Бразилу, четврте у историји "Панцера", има уговор до краја Европског првенства 2016. у Француској. Нови аранжман предвиђао би и могућност да обје стране раскину уговор послије тог Шампионата "Старог континента".

"Билд" наводи да су предсједник Фудбалске федерације Њемачке Волфганг Нирсбах и генерални секретар Хелмут Зандрок у преговорима са менаџером селектора Лева Харуном Арсланом.

"Мотивисан сам за овај посао као и првог дана", рекао је Лев, који је био помоћник Јиргена Клинсмана 2004, прије него што је послије Мундијала у Њемачкој 2006. преузео репрезентацију те земље.

Лев је нагласио да су Нијемци на Мундијалу у Бразилу остварили огроман усјпех, али да су сада потебни нови циљеви. Селектор "Панцера" је истакао да Мундијал јесте био врхунац, али не и крај пројекта.

Њемачки стручњак предводио је Њемачку на шампионату Европе 2008, када су у финалу са 1:0 изгубили од Шпаније, да би на Мундијалу у Јужној Африци двије године касније његов тим био поражен у полуфиналу, такође од Шпаније истим резултатом.

Прије тријумфа у Бразилу, који ће остати упамћен по торпедовању домаћина са 7:1 у полуфиналу, Њемачка је у полуфиналу Европског првенства 2012. године изгубила од Италије са 2:1.