latinica  ћирилица
05/03/2015 |  16:57 | Аутор: СРНА

Кебо: ОЕБС да испита ко финансира портал Saff

Бивши потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо затражио је данас од ОЕБС-а да буде провјерено ко стоји иза хушкачке кампање коју против њега води портал и лист "Saff" и ко је финансијер овог медија.
Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо - Фото: СРНА
Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад КебоФото: СРНА

- Послао сам дуго писмо ОЕБС-у у Беч, с обзиром да је ријеч о организацији која се бави слободом медија, да се провјери ко стоји иза позива на убиства, политику застрашивања и вријеђања на вехабијском порталу и листу Saff, рекао је Кебо.

Он је напоменуо да је у писму ОЕБС-у појаснио да је кампања против њега покренута јер износи истину о ратним злочинима, те да је проводи "најрадикалнији лист на јужнославенским језицима који шири мржњу и ксенофобију међу народима".

- У понедјељак, 9. марта, намјеравам да поднесем кривичну пријаву против "Saff"-а али и против људи који су се именом и презименом представили на интернету и који пишу стравичне ствари и пријете да ће ми убити дијете, рекао је Кебо.

Бивши потпредсједник ФБиХ сматра да "Saff" има великодушну подршку радикалног крила руководства странке СДА.

Кебо је напоменуо да је формирао и удружење "Пркос" које ће се борити против ширења мржње међу народима, криминала и корупције и заговарати помирење.

- Ти које прозивам већ осјећају да ћемо се беспоштедно борити против криминала и корупције. Због тога нас већ зову злочиначком организацијом. Настојаћемо да удужење окупи што више угледних људи и надам се да ће то бити регионалног карактера, додао је Кебо.