latinica  ћирилица
05/03/2015 |  22:42 | Аутор: РТРС

Звезда савладала шампиона Европе

Кошаркаши Црвене звезде направили су изненађење у деветом колу групе Е Топ 16 фазе Евролиге савладавши актуелног шампиона Европе Макаби 89:76.

Тим Дејан Радоњића је до побједе над екипом из Израела стигао серијом 20:0 током посљедње четвртине, за другу своју побједу у групи.

Након изједначеног првог полувремена, "црвено -бијели" на одмор одлазе са предношћу од четири поена (38:34). Међутим упркос предности домаћих током треће дионице, Макаби улази у задњу четвртину са предношћу (59:54).

У наставку, Радоњић у игру враћа Марјановића који прави разлику на паркету, да би тројкама Џенкинса и Вилијамса "црвено - бијели" прешли у вођство (70:68).  Звезда у наставку не испушта предност, те успјешно приводи меч крају за другу побједу у Топ 16 фази.

Најефикаснији у побједи Звезде био је Марјановић са дабл-дабл учинком од 19 поена и 17 скокова, Вилијамс је додао 17 поена, седам скокова и пет асистенција, а Џенкинс са 16 поена и пет скокова.

Код Макабија, најефикаснији је био Смит са 15 поена, Парго је убацио 14, уз по шест скокова и асистенција, док су по 12 поена додали Линхат и Тајус.

Звезда у наредном колу, 12. марта гостује Галатасарју, док Макаби истог дана путује у Барселону.