latinica  ћирилица
05/03/2015 |  23:16 | Аутор: Спортска централа

ЕЛ: Бјелица за побједу Фенера, славили Барса и ЦСКА

Кошаркаши Фенербахчеа наставили су серију побједа пошто су у деветом колу Топ 16 фазе Евролиге савладали екипу Нижњег Новгорода.

Екипа тренера Жељка Обрадовића је све вријеме контролисала меч и без проблема дошла до тријумфа.

Бјелица је са 16 поена био најефикаснији код побједника, а уз то је имао и седам скокова уз три асистенције. По 13 поена су убацили Хикман и Весели, док је Богдановић додао седам поена уз четири скока и три асистенције. У руској екипи најбољи су били Томпкинс са 22, односно Рочести и Куксикс са по 13.

Лаборал Куча је почетком друге четвртине имала 16 поена предности против ЦСКА, али је остатак меча протекао у знаку гостију. Одлука је ипак пала у самој завршници, пошто је домаћи тим посљедње вођство имао минут и по прије краја (72:71). Предвођени Де Колоом, "армејци" су направили серију од 7:0 и осигурали побједу.

Даријус Адамс је са 31 поеном био најефикаснији у Лаборал Кучи, у којој је само је Сан Еметерио са 14 поена имао двоцифрен учинак. Код побједника Фридзон је постигао 13 поена, Де Коло 11, колико је дао и Милош Теодосић, уз осам асистенција.

Неизвјесно је било и у Атини, гдје је Барселона против Панатинаикоса у другој четвртини преузела контролу резултата и сачувала је до краја. Домаћин је запријетио у самом финишу, али није имао снаге за преокрет.

Батиста са 16 и Гист са 14 поена били су најефикаснији у атинском тиму, док је Дијамантидис постигао 12 поена, уз шест асистенција. У Барси су предњачили Долман са 21 поеном, Наваро са 17 и Плајс са 15 поена.

Резултати деветог кола Топ 16 фазе Евролиге:

Група Е
Црвена звезда - Макаби 89:76
Панатинаикос - Барселона 77:81

Група Ф
Фенербахче Улкер - Нижњи Новгород 92:79
Лаборал Куча - ЦСКА 74:81