latinica  ћирилица
07/03/2015 |  17:33 | Аутор: РТС

ЕП Праг: Ивана освојила златну медаљу! (ВИДЕО)

Ивана Шпановић у дисциплини скок удаљ новим националним рекордом освојила златну медаљу на Европском дворанском првенству у Прагу. Најдужи скок остварила је у трећој серији - 6,98 метара.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је злато на дворанском првенству Европе у Прагу, пошто је побиједила у финалу скока удаљ државним рекордом од 6,98 метара.

Шпановић је рекордни скок остварила у трећој серији.

Претходни најбољи резултат Шпановићеве износио је 6,92 метара, а остварен је у Истанбулу прошле године.

У првој серији Шпановићева је имала 6,80, у другој је преступила, у четвртој је забиљежила 6,89 метара, па 6,71 и 6,81 у шестој, посљедњој серији.

Шпановићева је овим златом повећала колекцију медаља, коју је започела на шампионату свијета на отвореном у Москви 2013. године, када је освојила историјску бронзу за Србију, да би прошле године дошла до сребра на ЕП у Цириху на отвореном, као и до бронзе на СП у дворани у пољском Сопоту.

Ово је друга медаља за Србију од почетка шампионата, послије сребра Асмира Колашинца у бацању кугле.

Честитка Удовичића

"Атлетика се, захваљујући спортистима Иваниног калибра, у великом стилу вратила у Србију. Данашњим победничким скоком Ивана је у свет послала најлепшу слику српске атлетике и показала да се с великим разлогом налази у самом светском врху. Још једном, најискреније честитке Ивани Шпановић уз жељу да јој се ускоро испуни жеља да прескочи седам метара", наводи се у честитки министра Удовичића.