latinica  ћирилица
18/03/2015 |  08:34 | Аутор: СРНА

Осморо ухапшених у Србији због ратних злочина у Сребреници (ВИДЕО)

Осам лица ухапшено је због ратних злочина у Сребреници.
Београд: Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Београд: Тужилаштво БиХФото: РТРС

Они се сумњиче да су на локалитету Кравице, починили ратни злочин против цивилног становништва. Незванично, очекује се хапшење још једног лица.

У саопштењу Тужилаштва за ратне злочине наводи се да је, по налогу Тужилаштва за ратне злочине, седам лица ухапшено на више локација у Србији.

- Професионално изведеном акцијом припадника МУП-а Србије, седам осумњичених - Н.М, А.Г, М.Б, А.Д, Б.М, Ј.П и Д.П, спроведено је у Тужилаштво - пише у саопштењу.

Тужилац Србије за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да је хапшење извршено на цијелој територији Србије, и да је ријеч о држављанима Србије. Он није прецизирао да ли су ухапшени били држављани Србије у јулу 1995. године, када се догодио злочин за који су осумњичени.

Вукчевић је нагласио да је истрага на овом предмету била дуга и да је до кључних података Тужилаштво Србије дошло само.

"До имена смо дошли сами, и нисмо их добили од Тужилаштва БиХ. Ниједан доказ нисмо добили из Хашког трибунала", навео је Вукчевић.

Он је истакао да ће се овим предметом бавити искључиво Тужилаштво Србије, и да ће предмет ту бити и завршен.

Вукчевић је рекао да ће имена, вјероватно, бити објављена у току дана, а за Недељка Милидраговића, чије име се помиње у неким медијима, рекао је да је један од главних који је наређивао масовно убиство у Кравици.