latinica  ћирилица
21/03/2015 |  09:29 | Аутор: Б92

Јанковићева: Борбеност ми је донијела побједу

Српска тенисерка Јелена Јанковић рекла је да јој је борбеност донијела преокрет и велику побједу у полуфиналу турнира у Индијан Велсу.
Јелена Јанковић - Фото: Beta/AP
Јелена ЈанковићФото: Beta/AP

Подсјећамо, Јелена је изгубила први сет од Сабине Лисицки са 6:3, али је наредна два добила са 6:3, 6:1 и прошла је у влеико финале.

Пласманом у финале Јанковићева је обезбиједила 17. позицију на WТА турур од понедјељка, а уколико побиједи Симону Халеп у финалу очекује је додатни скок.

"Борила сам се до краја, остала сам у зони и играла поен по поен. Сабине има сјајан сервис. Морала сам да будем спремна на све. Она некада сервира веома снажно, а некада скида брзину са сервиса, на то сам морала да будем спремна. Борила сам се, то сам радила, а то је оно што ја најбоље радим", рекла је након меча друга тенисерка Србије.

У финалу Јелену чека Симона Халеп којој је Серена Вилијамс предала меч.

"Симона је још једна веома тешка противница. Имала сам неколико веома снажних ударачица на оовм турниру у виду Лисицки и Киз, а Симона је играчица са другачијим стилом. Спремна сам. Узбуђена сам. Ово су невјероватне двије недјеље за мене, нисам могла више да тражим. Једва чекам финале и меч са Симоном. Даћу све од себе за побједу и освајање друге титуле у Индијан Велсу", закључила је Јанковићева.

Румунка до сада има 10 титула, посљедњу је освојила ове године у Дубаију, док српска тенисерка има три трофеја више, а посљедњи пут подигла је побједнички пехар у Боготи 2013. године.

Румунска тенисерка тренутно води са 3:1 у међусобним дуелима, посљедњи сусрет одиграле су ове године у осмини финала Аустралијан опена када је успјешнија била Халепова.