latinica  ћирилица
21/03/2015 |  13:08 | Аутор: СРНА

Вучић: Уговор о "Жељезари" важан за Србију

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да потписивање уговора са холандском компанијом ХПК инжењеринг о управљању Железаром Смедерево представља важан и велики дан за цијелу Србију.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Сада сте у сигурним рукама, неће бити лаки дани, тражиће се дисциплина, али биће веће плате и свих 5.042 радника ће остати на радним мјестима - рекао је Вучић, обраћајући се запосленим у Жељезари, након потписивања уговора између представника Владе Србије и ХПК инжењеринга о управљању овом највећом српском челичаном.

Он је истакао да Србија ову шансу не смије да пропусти и да треба да покаже да ће имати најуспјешнију челичану у цијелом региону, која може да производи и продаје свој челик по најповољнијој цијени.

Вучић је навео да број запослених у овој жељезари под пуним капацитетом никада неће бити мањи од 5.120 радника.

Он је додао да је било безброј оних који су прижељкивали гашење Жељезаре, али да до тога није дошло захваљајући залагању Владе и запослених у Жељезари Смедерево.

Представник ХПК инжењеринга, Џон Гудиш, каже да има визију онога шта су Жељезара и њени радници способни да направе.

- Нећемо причати шта ћемо урадити, него ћемо једноставно то урадити. Добра фабрика, добри људи, бићемо успјешни - рекао је Гудиш.