latinica  ћирилица
21/03/2015 |  16:14 | Аутор: РТРС

У недјељу промјенљиво

У Републици Српској у недјељу ће бити промјенљиво облачно, на сјеверу суво, а у јужним крајевима претежно облачно вријеме, поподне с мјестимичном кишом, а на планинама и мјестимичним снијегом.
Поточић - Фото: РТРС
ПоточићФото: РТРС

Ујутро умјерено облачно на сјеверу и сјевероистоку, претежно облачно у централном појасу, а од крајњег запада преко југозапада до југа облачно. Понегдје у тим предјелима по која кап кише. Биће свјеже, а слаб мраз у котлинским и вишим предјелима.

Током дана се задржава промјенљиво вријеме. На сјеверу ће бити суво, могући и сунчани интервали, а од централног појаса до југа биће облачно с повременом кишом. У планинама мјестимични снијег и сусњежица. Поподне која кап кише и на западу, док ће на сјеверу остати суво. Према ноћи у већини предјела суво, осим југа гдје ће и дање бити кишних периода.

Вјетар слаб и промјењљив на сјеверу, а на југу јужни затим умјерен југоисточни. Поподне скретање вјетра на сјеверне и сјевероисточне смјерове. Јутарња температура од минус један до четири степена Целзијусова, на југу око пет, у вишим предјелима на истоку до минус пет. Највиша дневна температура на сјеверу од 12 до 17 степени, могуће и степен више, у централном појасу од шесдт до 10, на југу око 13, у вишим предјелима од нула степени.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро умјерено, током дана претежно облачно, када у поподневним часовима може бити које капи кише, да би увече поново било мање облачно. Вјетар слаб јужни и југоисточни, поподне и увече сјеверних смјерова. Јутарња температура ваздуха око три, а највиша дневна око 15 степени.