latinica  ћирилица
22/03/2015 |  08:16 | Аутор: РТРС

Данас промјењљиво облачно

Промјењљиво облачно, на сјеверу суво а у јужној половини земље уз претежно облачно вријеме, поподне с мјестимичном кишом, а на планинама и мјестимичним снијегом.

Ујутро умјерено облачно на сјеверу и сјевероистоку, претежно облачно у централном појасу а од крајњег запада преко југозапада до југа облачно. Понегдје у тим предјелима по која кап кише. Биће свјеже а слаб мраз у котлинским и вишим предјелима.  

Током дана се задржава промјењљиви тип времена. На сјеверу ће бити суво, могући и сунчани интервали, а од централног појаса до југа биће облачно с повременом кишом. У планинама мјестимични снијег и сусњежица.

Поподне која кап кише и на западу, док ће на сјеверу остати суво. На југу обилније падавине (од 20 до 40 л/м²).Према ноћи у већини предјела суво, осим југа гдје ће и даље бити кишних периода.

Вјетар слаб и промјењљив на сјеверу а на југу јужни затим умјерен југоисточни. Поподне скретање вјетра на сјеверне и сјевероисточне смјерове.

 Највиша дневна температура ваздуха на сјеверу од 12°C  до 17°C могуће и степен више, у централном појасу од 6°C  до 10°C, на југу око 13°C, у вишим предјелима од 0°C .

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро умјерено, током дана претежно облачно, када у поподневним часовима може бити које капи кише, да би увече поново било мање облачно.  

Вјетар слаб јужни и југоисточни, поподне и увече сјеверних смјерова.  Највиша дневна температура ваздуха око 15°C.