latinica  ћирилица
22/03/2015 |  08:51 | Аутор: РТРС

Борац дочекује Травник, Славија на "Грбавици"

Фудбалери Борца дочекују данас, са почетком у 18 часова, екипу Травника у утакмици 18. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

"Црвено-плави" су тренутно на шестој позицији на табели са 31 бодом, колико има и петопласирани Олимпик, док су Транвичани на 10. мјесту.

Изабраници Винка Мариновића улазе у меч са Траником након ремија у гостима са Сарајевом (0:0), док је Травник у прошлом колу салвио на свом терену против Звијезде.

Помоћни тренер клуба из Платонове, Зоран Драгишић сматра да је пред Борцем изузетно тешка утакмиица због тешког распореда "црвено-плавих" у птотеклих седам дана.

"Меч са Травником биће веома тежак јер смо се и физички и емотивно испразнили у ових седам дана и три утакмице против Сарајева. Биле су то јако тешке утакмице, као и терен, а и на Кошеву смо играли два пута, односно два пута путовали. Биће тешко, иако сматрам да смо велики фаворит у односу на екипу Травника. Иде нам у прилог што је утакмица пребачена на недјељу и имаћемо додатна 24 сата за регенерацију екипе. Без обзира што нам недостају најбољи стријелац Јоцо Стокић и Срђан Бечелић, ми јесмо фаворити и покушаћемо да се са три нова бода приближимо врху и да угрозимо позицију два или три", рекао је Драгишић.

Утакмица између Борца и Травника игра се у недјељу на "Градском" стадиону у Бања Луци са почетком у 19 часова.

Радник ће од 15 часова и 30 минута усготити Зрињски. Пред Бјељинцима је тежак посао јер им у госте долази трећепласирана екипа лиге и под императивом су освајања бодова уколико желе побјећи из зоне испадања.

Фудбалери Славије у истом термину гостују на "Грбавици" код екипе Жељезничара. Тим из Источног Сарајева гостује гостује сарајевским "плавима" након тешког пораза на свом терену од Радника (0:4), док је Жељезничар у прошлом колу ремизирао у Широком Бријегу (0:0).

Премијер лига, БиХ, 18. коло:

Недјеља, 22. март
Звијезда - Челик (15.30)
Радник - Зрињски (15.30)
Жељезничар - Славија (15.30)
Борац - Травник (18.00)

Субота, 21. март
Дрина Зворник - Младост Велика Обарска 0:2
Вележ - Сарајево 2:0
Слобода - Олимпик 2:1
Витез - Широки Бријег 1:3