latinica  ћирилица
22/03/2015 |  09:24 | Аутор: СРНА

И.Сарајево: Повећан број кривичних дјела

На подручју Центра јавне безбједности Источно Сарајево у фебруару је евидентирано 69 кривичних дјела, што је за два више него у истом мјесецу прошле године, рекла је портпарол Центра Данка Тешић.
Полиција Српске - Фото: илустрација
Полиција СрпскеФото: илустрација

Тешићева је навела да је било 58 кривичних дјела из области општег криминалитета, шест привредног криминалитета, једно кривично дјело из области злоупотребе опојних дрога и четири против безбједности јавног саобраћаја.

Она је додала да су надлежним тужилаштвима поднесена 64 извјештаја о почињеним кривичним дјелима, што је за један мање него у фебруару прошле године, а пријављено је 56 лица, од којих 18 повратника у извршењу кривичног дјела и двије малољетнице.

- У односу на упоредни период, број пријављених лица је мањи за 8,2 одсто, рекла је Тешићева, додавши да је број пријављених повратника мањи за 40 одсто.

Она је нагласила да у фебруару није регистровано ниједно отуђење моторних возила, док су фебруару прошле године регистроване три такве крађе.

На подручју Центра пронађено је шест возила украдених на подручју Кантона Сарајево, од чега пет на подручју општине Пале и једно је пронађено запаљено на подручју Сокоца.