latinica  ћирилица
22/03/2015 |  11:33 | Аутор: СРНА

Човић: Са Изетбеговићем о рјешењу проблема федералне владе

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да ће у Љубљани, током званичне посјете чланова Пресједништва БиХ, покушати да са замјеником предсједника СДА Бакиром Изетбеговићем ријеши проблем неуставности предложене Владе Федерације БиХ, јер је један Србин вишак, а недостаје приједлог из реда осталих.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

- Имам осјећај да је то циљано урађено да се направи проблем да не би била именована Влада. Врло ми је јасно стављено до знања да би сличан проблем могао бити у Савјету министара БиХ. Рекао сам да, ако је то случајно тако, онда имамо озбиљан проблем, онда то неко евидентно намјерно ради - рекао је Човић.

Он је за сарајевску штампу изјавио, да није проблем тражити рјешење за пропуст у вези са националним кључем који се односи на састав Владе ФБиХ.

- Али, видјећемо да ли је то био пропуст, јер ово више нема смисла. Ако нисмо у стању да се договоримо о Влади, како сутра договорити неке озбиљне ствари - упитао је Човић.

Коментаришући информацију да се један од српских кандидата ДФ-а, приједлог за федералног министра за рад и социјалну политику Милан Мандиловић на октобарским изборима изјаснио као остали, а да га сада ДФ представља као Србина, лидер ХДЗ је рекао да је и он упознат са том чињеницом.

- Да нам је на вријеме речено да је човјек промијенио концепцију, не би то био проблем, могло би се реаговати. Али, није фер радити то овако када смо се већ одредили и кандидате презентовали јавности - рекао је Човић, наводећи да су људи из ДФ-а врло отворено рекли да су се представљали из реда осталих, "али онда им је наређено да тако не може бити".