latinica  ћирилица
22/03/2015 |  11:48 | Аутор: РТРС

Екипе Борца и БЛ Волеја побједама започеле плеј-оф

У одбојкашком шампионату Босне и Херцеговине почела је завршна фаза такмичења у мушкој и женској конкуренцији.

У четвртфиналном мечу за првака, екипа Борца је је направила брејк савладавши у гостима Илијаш са 3:2.

Играчи тренера Саше Рендића сљедећег викенда дочекују у дворани Универзитетског кампуса у Бања Луци одбојкаше из Илијаша и имају двије меч лопте за пролаз у полуфинале плеј-офа.

У другом четвртфиналном мечу за првака екипа Јединства је славила са 3:1 против Какња.

Реванш мечеви су на распореду у петак 27. марта, а евентуална, "мајсторица" игра се сљедећи дан такође у Какњу и Бања Луци, а побједнике чекају одбојкаши Младости и Гацка.

У првом колу плеј-аута одбојкаши Радника су а 3:0 надиграли Босну из Калесије са 3:0 и послали их у нижи ранг такмичења. У другом мечу послије велике борбе и одиграних пет сетова Модрича је надирграла Домаљевац са 3:2. Овом побједом Модрича је продужила да ће сачувати премијерлигашки статус. Слиједи им велика борба за сваки бод, а у игри је још 15 бодова и пет мечева.

У 2. колу 28. марта у Бијељини играју Радник - Домаљевац, а у Калесији Босна дочекује Модричу.

Табела плеј-аута

1. Радник 12
2. Домаљевац 7
3. Модрича 5
4. Босна 0

У четвртфиналном мечу за првака код одбојкашица, играчице бањалучког Универзитетског одбојкашког клуба БЛ Волеј савладале су у дворани студентског кампуса Кулу из Градачца из Градачца са 3:0 и повеле са 1:0 у серији утакмица до двије побједе.

У другој четвртфиналној утакмици плеј-офа одиграној у тузланској дворани Мејдан одбојкашице Слободе надиграле су Бихаћ Премингер са 3:0, па ће у реванш сусретима у Бихаћу имати и двије "меч лопте" за пласман у полуфинале.

Реванш мечеви су на распореду у петак 27. марта, а евентуална "мајсторица" игра се сљедећи дан такође у Бихаћу и Градачцу. Побједнике чекају одбојкашице Бимал-Јединства и Гацка.

У лиги за опстанак Модрича је након пет сетова славила са 3:2 против ХЕ на Дрини, док су у другом мечу плеј-аута у Бијељини одбојкашице Радника поражене од Вогошће са 2:3 и у наставку лиге плеј-аут лиге за опстанак очекује их велика борба да очувају премијерлигашки статус.

У сљедећем колу које је на програму 28. марта Уљарке дочекују Радник, а у другом мечу у Вишеграду играју "вишеградске виле" и Вогошћа.

Табела плеј-аута

1. Модрича 11
2. Радник 7
3. Вогошћа 5
4. Х/Е на Дрини 1