latinica  ћирилица
22/03/2015 |  12:22 | Аутор: РТРС

Пред нама је нови "Ел Класико"

Недјељно вече обиљежиће спорстка узбуђења, судар Новака Ђоковића у финалу првог Мастерс турнира сезоне, али и по многима највећи фудбаласки дерби на свијету, судар Барселоне и Реал мадрида.

Биће ово други овосезонски "Ел Класико" и један од најишчекиванијих дербија сезоне у Европи.

Подсјећамо, у октобрарском судару шпанских гиганата "Краљевски клуб је славило са 3:1. 

Барслеона улази у вечерашњи дуел са бодом предности у односу на великог ривала, а побједник овог окршаја могао би дати одговор која екипа је ће освојити титулу у Примери.

Тим Карла Анћелотија долази на "Ноу Камп" након побједе на свом терену Левантеа, док је екипа Луиса Енрика у прошлом колу истим резултатом славила на гостовњу код Елчеа.

Барселона игра у сјајној форми, у посљедњих 18 утакмица у свим такмичењима, Каталонци су остварили 17 побједа. Прва звијезда тима, Леионел Меси игра сјајно у посљедње вријеме, постигао је 20 голова на посљедњих 17 наступа. .

С друге стране, Мадриђани не играју сјајно у посљедње вријеме. "Провукли" су се у четвртфинале Лиге шампиона у двомечу са Шалкеом, док у Примери у посљедња четири кола имају учинак од двије побједе, и по једног ремија и пораза. "Краљевски клуб" славио је у два од посљдњих пет "Ел Класика". Карлу Анћелотију вечерас ће бити на располагању и Лука Модрић који се опоравио од повреде.

Утакмица 28. кола Примере између Барселона и Реала игра се на "Ноу Кампу" са почетком у 21 час.