latinica  ћирилица
22/03/2015 |  13:07 | Аутор: СРНА

ПДП: На Сабору у септембру ново руководство и статут партије

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак рекао је данас на Палама да ће у септембру бити одржан Сабор ПДП-а на коме ће странка добити ново руководство и статут, а Сабор ће означити и почетак припрема за локалне изборе 2016. године.
Мирослав Брчкало и Игор Црнадак - Фото: СРНА
Мирослав Брчкало и Игор ЦрнадакФото: СРНА

Црнадак је нагласио да није разговарано о именима руководства партије, али да он сматра да би Младен Иванић требало да још четири године буде предсједник, уз јачање ширег броја људа и стварање претпоставке за даљи развој партије.

Он је на конференцији за новинаре, након Стратешке конференције ПДП која је у протекла два дана одржана на Јахорини, изјавио да очекује да Сабор у септембру буде и "нова енергија за партију", јер на будућим локалним изборима очекује најбољи резултат до сада.

Црнадак је истакао да је на скупу закључено да ће ПДП учествовати у власти у БиХ са жељом да испуни обећања из кампање, а то су промјене у економији, коначно почетак борбе против корупције и бржи европски пут, а све то уз задржавање и очување уставноправне позиције Републике Српске и њених надлежности.

Када је ријеч и Републици Српској, Црнадак је нагласио да је опредјељење ПДП-а да буде снажна опозиција власти у Бањалуци која у посљедње вријеме показује да "срља и даље у пропаст" и због тога ће посебна пажња бити посвећена и активностима у Народној скупштини и на политичкој сцени Српске.

Посланик у Народној скупштини Српске Мирослав Брчкало рекао је да је на конференцији на Јахорини анализирана политичка ситуација у Српској и БиХ и закључено да ПДП на нивоу Српске настави снажно опозиционо дјеловање, прије свега због ситуације у Републици која није "нимало добра због аномалија у систему".

Брчкало је нагласио да ће високи функционери ПДП-а у наредних мјесец дана обићи све општинске одборе са циљем сагледавања ситуације на терену и што боље припреме предстојећег Сабора.

"Заједничка оцјена је да је ово веома битан моменат за нашу партију, да имамо већу шансу да играмо знатнију улогу на политичкој сцени Републике Српске и БиХ, и циљ нам је да освјежимо партију и понудимо нова кадровска рјешења, нове људе, идеје и организацију партије", рекао је Брчкало.

Он је нагласио да је у протеклом периоду био велики прилив новог чланства у ПДП, и најавио долазак у ову странку "више и мање звучних имена", неких из других партија, као и неких који нису раније били политички активни.