latinica  ћирилица
22/03/2015 |  13:19 | Аутор: РТРС

Офи напустио грчку фудбалску лигу

Један од најстаријих грчких клубова, Офи са Крита, донио је одлуку да се повуче из Прве лиге.

Офи је ову одлуку донио у суботу, а поред лоше финанцијске ситуације, разлог су и "непоштени и неједнаки критерији које имају клубови у Грчкој, пренио је портал goal.com.

Предсједник дојучерашњег грчког прволигаша Офија, Никос Маклас, описао је грчко првенство као "јадно".

ОФИ, који је основан 1925. године, ове је сезоне прекршио финанцијска правила неколико пута, те је био кажњен и одузимањем 10 бодова. Клуб није исплаћивао плаће играчима, а то је и један од разлога зашто га је тадашњи тренер Ђенаро Гатузо напустио у јануару.

"Маске су пале... ОФИ је жртва другим клубовима који сада могу лагодно наставити првенство," рекао је Маклас и додао "Одлучили смо да ћемо напустити трулу атмосферу која влада у грчком ногомету. Фудбалски савез је одлучио против нас, а ми смо хтјели сезону завршити достојанствено. Ово што се догађа је срамота за фудбал".

Раније ове сезоне грчку лигу због финансијских проблема напустио је и Волос, па се у првенству сада такмичи 16 клубова умјесто 18.

Након што је напустио клупу грчког клуба, Ђенаро гатузо је рекао како је у децембру дао 30, 000 евра играчима који плату нису добили чак годину дана.