latinica  ћирилица
22/03/2015 |  14:06 | Аутор: СРНА

Дукић: У Савезу тренутно 50.000 бивших логораша

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је Срни да Савез тренутно има 50.000 чланова, али да се тај број свакодневно смањује јер, нажалост, бивши логораши све чешће умиру.
Бранислав Дукић - Фото: РТРС
Бранислав ДукићФото: РТРС

- Српски логораши доказаће нашим покољењима да Срби никада нису били агресори на просторима бивше Југославије, јер су Срби један од најстаријих народа на Блакану, рекао је Дукић, који је на јучерашњој Изборној скупштини Савеза поново изабран за предсједника те организације.

Он је поручио да је основни задатак Савеза логораша Српске да докаже потпуну истину о страдању Срба у БиХ, односно да је у Федерацији БиХ током протеклог рата било више од 536 логора за Србе, у Хрватској 222 и у Словенији 21 логор за Србе.

Дукић је рекао да ће пружити максималан напор да се докаже истина о страдању Срба, те да се процесуирају ратни злочини почињени над Србима у БиХ, јер су то од њега затражили делегати који су му дали једногласну подршку.

- Савез логораша неће дозволити да нас било ко омете у остваривању овог циља или да нас убацује у неке друге невладине организације. Савез ће радити самостално, ако треба и без имало средстава, у интересу Републике Српске, истакао је Дукић.

На јучерашњој Изборној скупштини Савеза логораша Републике Српске, која је одржана у Бањалуци, Дукић је поново једногласно изабран за предсједника Савеза, а за предсједника Скупштине Савеза поново је изабран Спасоје Ковачевић из Братунца, док је новоименовани предсједник Управног одбора Савеза Вукан Ковач из Требиња.

Изборној скупштини присуствовало је свих 67 делегата из девет изборних јединица које покрива Савез.