latinica  ћирилица
22/03/2015 |  14:54 | Аутор: СРНА

Петровић: Опозиција показује безидејност

Предсједник Младих социјалдемократа Републике Српске Душан Петровић рекао је данас у Зворнику да је прављење политичког догађаја од ситуације када један неактиван члан СНСД-а пређе у мању странку, само показатељ безидејности и недостатак тема којима се бави опозиција.
Душан Петровић - Фото: СРНА
Душан ПетровићФото: СРНА

- Станислав Јакица није обављао ниједну значајнију функцију члана ни једног органа, чак ни мјесног одбора у СНСД-у, па не видим зашто се томе придаје толика важност, осим безидејности оних којима је отишао, рекао је Петровић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да су млади јако важна категорија за СНСД и снажан дио СНСД-а и додао да млади треба да буду значајан дио политичких партија у којима ће политички ангажман искористити да унаприједе и побољшају укупан положај те популације, а не за остваривање личних амбиција.

Према његовим ријечима, СНСД је велика политичка породица са више од 170.000 чланова, од којих су око 40.000 млађи од 30 година, те да је ова партија поносна на ту чињеницу.

- СНСД спрема Сабор који ће бити одржан 25. априла у Источном Сарајеву, гдје ће се значајно освјежити новим кадровима, а очекујем увођење нових лица у страначке органе, давање више шанси младим људима, што може да охрабри младе чланове СНСД-а, рекао је Петровић.

Он је нагласио да је СНСД странка која је базирала доста својих политика према младим људима и увела многе нове ствари када је у питању побољшање положаја младих.

- СНСД је креатор политике стамбеног збрињавања младих људи, која је резултирала да је око 2.100 младих брачних парова кроз повољне стамбене кредите код Инвестиционо-развојне банке било у прилици да купе стан, рекао је Петровић.

Истичући да су СНСД и Влада Републике Српске осмислили политику запошљавања приправника кроз програм "Први посао за младе", Петровић је рекао да, након одрађеног приправничког стажа, "останак на послу износи око 62 одсто, што је више од европског просјека".

Петровић је рекао да су садашња издвајања ресорног министарства за стипендије студената 80 одсто већа у односу на издвајање садашње опозиције када је била на власти и подсјетио да Фонд "Милан Јелић" годишње издваја око 5.000 КМ по студенту, што им доста помаже у школовању.

- Од 2007. године до данас на Универзитет у Бањалуци уложено је око 35 милиона КМ, а на Унверзитет у Источном Сарајеви око 48 милиона КМ, што су важни показатељи колико Влада Републике Српске улаже у образовање и стандард студената, рекао је Петровић.