latinica  ћирилица
22/03/2015 |  15:23 | Аутор: РТРС

У понедјељак промјенљиво

У Републици Српској у понедјељак ће бити промјенљиво облачно вријеме на сјеверу, док ће у централним предјелима и на југозападу бити више сунчаних периода, на планинама облачније.

Ујутро умјерено облачно на сјеверу и сјевероистоку, претежно облачно у централном појасу, а на југу облачно. Понегдје на југу по која кап кише. Биће свјеже, са слабим мразом у котлинским и вишим предјелима. Током дана се задржава промјенљиво вријеме у централном и планинском појасу и на југу. На сјеверу, западу и југозападу мало до умјерено облачно са више сунца, у многим предјелима и сунчано. Касно поподне у свим предјелима смањење облачности.

Вјетар слаб сјевероисточни, током дана пролазно на сјеверу умјерен источни, а на југу сјевероисточни. Јутарња температура од један до седам степени Целзијусових, у вишим предјелима до минус три степена. Највиша дневна температура од 10 до 15 степени, на сјевероистоку могуће и степен, два више, у вишим предјелима од три степена.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Ујутро умјерено облачно, током дана сунчано са дневном малом, повремено умјереном облачношћу и с угодном температуром. Вјетар слаб током дана пролазно умјерен источни. Јутарња температура ваздуха око два, а највиша дневна око 15 степени.