latinica  ћирилица
22/03/2015 |  18:17 | Аутор: СРНА

Беране- Пронађена већа количина оружја и муниције

Црногорска полиција је у Беранима приликом претреса двије породичне куће пронашла и одузела више комада ватреног оружја и већу количину муниције.
Беране:Заплијењено оружје - Фото: СРНА
Беране:Заплијењено оружјеФото: СРНА

Претресене су породичне куће у једном селу лица Н.Д. (50) и М.П. (58), саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Претресом куће Н.Д. пронађен је ловачки карабин, калибра 7,9 милиметара, са оптичким нишаном, за коју он не посједује оружни лист, 273 комада муниције различитог калибра и пет оквира од аутоматске пушке М-70.

У кући М.П. полиција је пронашла аутоматску пушку М-70, калибра 7,62 милиметара, војни карабин, калибра 7,9 милиметара, ловачку пушку "берета", калибра 12 милиметара, са оружним листом на име треће особе са истеклим роком важења.

Претресом куће М.П. полицајци су пронашли оружје са оружним листом на његово име са истеклим роком важења, и то ловачку пушку, калибра 12 милиметара, ловачки карабин са оптичким нишаном и пиштољ ЦЗ. Полиција је, претресом куће М.П. пронашла и сто комада муниције различитог калибра, три оквира за аутоматску пушку, два оквира за пиштољ, калибра 7,65 милиметара, два оквира за пиштољ 7,62 милиметара, нож за аутоматску пушку и апарат за радио везу, наводи се у саопштењу.

О случају је обавијештено надлежно тужилаштво, а против ова два лица биће поднесене кривичне пријаве због сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.