latinica  ћирилица
22/03/2015 |  19:29 | Аутор: Б92

Хиршеру мали кристални глобус у слалому

Аустријски скијаш Марсел Хиршер освојио је мали кристални глобус у слалому тријумфом на посљедњој трци у тој дисциплини ове сезоне у француском Марибелу.
Марсел Хиршер - Фото: AP
Марсел ХиршерФото: AP

Хиршер, који је у суботу обезбиједио четврти тријумф у генералном пласману Свјетског купа, пред посљедњи слалом сезоне се налазио иза Нијемца Феликса Нојројтера.

Међутим, пошто је Нојројтер у циљу био тек 12, Аустријанац је трећу годину заредом подигао глобус у слалому, са 23 бода предности у односу на свог великог ривала.

Хиршер је на тај начин комплетирао доминацију у техничким дисциплинама ове сезоне, пошто је претходно освојио и титулу у велеслалому.

Сада већ четвороструки освајач Свјетског купа је у Марибелу остварио осму побједу ове сезоне, укупним временом од 1:33.53 минута. Друго мјесто, са скоро секундом заостатка, заузео је Италијан Ђулијано Рацоли, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Александер Хорошилов из Русије.

Хиршер је тако сезону завршио са 1.448 бодова, испред Норвежанина Ћетила Јансруда са 1.288 и Пантироа, који је сакупио 1.006 бодова.