latinica  ћирилица
22/03/2015 |  19:54 | Аутор: СРНА

Предстоји формирање Источне алтернативе

У Сребреници је данас одржан иницијативни састанак за формирање Источне алтернативе за Републику Српску и представљени су њени програмски циљеви.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

О значају формирања и дјеловања тог покрета говорили су чланови његовог Иницијативног одбора Пајо Момчиловић и Радислав Васић, те Драган Тодоровић из Београда.

Основни циљеви Источне алтернативе у Републици Српској су јединство и сарадња са Русијом и Србијом, неприхватање чланства у ЕУ и НАТО, као и несебична подршка власти Српске у борби против промјена Дејтонског споразума, као и борби против унитаризације БиХ, те подршка предсједнику Српске Милораду Додику који гради добре односе и економску сарадњу са Русијом, поручено је са овог састанка.

Договорено је да се крене у активност формирања и регистрације Источне алтернативе за Републику Српску са сједиштем у Братунцу или Сребреници и за првог предсједника предложен је Војин Павловић.

Тодоровић је рекао да су циљеви формирања ове организације у Србији стабилна и јака земља и изградња што бољих односа, пословних веза и других облика сарадње у разним областима са Русијом, Бјелорусијом, Кином и другим земљама које подржавају ову иницијативу.