latinica  ћирилица
22/03/2015 |  21:40 | Аутор: Б92

Пораз Партизана, дерби за Евролигу!

Кошаркаши Партизана НИС поражени су у Морачи од Будућности 85:79 у посљедњем колу АБА лиге.

Подгоричани су овом побједом задржали другу позицију, па ће у полуфиналу регионалног такмичења играти серију против Цедевите, док ће црно-бијели играти против вјечитог ривала Црвене звезде за пласман у финале и Евролигу.

Екипа Душка Вујошевића успјела је да контролише и игру и резултат током већег дијела меча, али су домаћи серијом од 13:0 у посљедњих три минута стигли до тријумфа и предности домаћег терена у доигравању.

Кључан моменат меча у хали у Подгорици догодио се на 120 секунди прије краја меча, када је најпре Павловић промашио полагање, а затим ни Џош Акојон није успио да заврши контру за четири поена предности.

Услиједио је одговор домаћина преко Џеја Рејнолдса, који је убацио чак девет поена – укључујући и тројку са осам метара за 83:79. Ипак, чини се да је, приликом "играња" лопте по обручу, Дарко Планинић дирао мрежицу, али су арбитри послије прегледавања снимка одлучили да се није догодило ништа спорно.

Утакмица у Подгорици обиљежена је великом нервозом и тензијом због њене важности, навијачи у испуњеној Морачи погрдним скандирањем вријеђали су гостујуће кошаркаше, а на полувремену умало није дошло до туче између играча.