latinica  ћирилица
23/03/2015 |  08:01 | Аутор: klix.ba

Покушај убиства савјетника Јеврејске заједнице у Сарајеву? (ВИДЕО)

Елијас Ели Таубер, савјетник за културу и вјеру Јеврејске заједнице БиХ, нападнут је синоћ у угоститељском објекту Винер Кафе који се налази у сарајевској улици Велики Чурчилук број 3.

Како је Таубер рекао у разговору за Клиx.ба увјерен је да се ради о покушају његовог убиства.

"О томе нема дилеме, неко ме је покушао убити и замало да му успије", рекао је Тубер те додао да уопште не зна ко га је напао и због чега.

"Сједио сам с пословним партнерима када је непознати мушкарац кренуо према мени. Нисам га одмах видио јер сам био окренут леђима. Замахнуо је тегом који је био закачен за неки ланац. Први пут је промашио и закачио је моје раме.

Други пут је поново замахнуо, али сам се успио измаћи тако да је тег само окрзнуо моју главу. Ипак, имам четири копче на глави. Да ме је погодио како је намјеравао остао бих мртав на мјесту. Срећом сам преживио", рекао је Таубер те додао да је његов нападач побјегао када је пукао ланац на којем се налазио тег.

Случај, како је рекао, препушта полицији од које очекује да га и ријеши и пронађе нападача. Но, посебно је узнемирен чињеницом да је на тај начин нападнут и то у близини његове куће.

У сарајевској полицији су нам потврдили да је Тубер нападнут као и да је напад непознатог починиоца заведен као прекршај о јавном реду и миру.

Таубер ипак каже како је његовог нападача видјело неколико особа те очекује да ће га полиција убрзо идентификовати. У томе би свакако требао помоћи и снимак видеонадзора који је забиљежио цијели догађај.

ПОЛИЦИЈА ИНТЕНЗИВНО ТРАГА ЗА НАПАДАЧЕМ НА ТАУБЕРА

Полиција Кантона Сарајево интензивно ради на расвјетљавању напада на савјетника за културу и вјеру Јеврејске заједнице БиХ Елија Таубера, потврђено је Срни у полицији.