latinica  ћирилица
23/03/2015 |  08:08 | Аутор: СРНА

Хрватска: Побједа кандидата ХДЗ-а у четири од десет локалних заједница

У другом кругу пријевремених локалних избора у трци за градоначелника Дубровника побиједио је кандидат ХНС-а Андро Влахушић са освојених 50,1 одсто гласова испред кандидата ХДЗ-а Мате Франковића који је добио повјерење 47,49 гласача.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Осим у Дубровнику, градоначелници су бирани у Корчули, Хвару, Пагу и Новом Марофу, а трка за мјесто начелника општине одржана је у Милни, Петловцу, Чаглини, Страхонинецу и Гундинцима.

Нови градоначелник Пага је кандидат Пашке странке Жељко Маржић који је убједљиво побиједио са 71,67 одсто освојених гласова, у Новом Марофу изабран је ХДЗ-ов Синиша Јенкач који је освојио 57,27 одсто гласова, Хварани су изабрали СДП-овог кандидата Рина Будровића који је добио глас 62,16 одсто бирача, док су грађани Корчуле повјерење дали кандидату ХДЗ-а Андрији Фабрису.

Изборе у општини Чаглин добио је кандидат ХДЗ-а Далибор Бардач који је освојио 62,58 одсто гласова, а у општини Петловац Милан Кнежевић коме је глас повјерило 50,29 одсто бирача, преносе хрватски медији.

За начелника опшине Гундинци изабран је Илија Маркотић из СДП-а који је побиједио с 54,69 одсто гласова, у Милни је побиједила кандидат ХДЗ-а Анамарија Рошин са 66,83 одсто гласова, а у Страхоминецу ХСС-ов Фрањо Лехкец са 60,42 одсто.