latinica  ћирилица
23/03/2015 |  10:00 | Аутор: Б92

Алонсо путује у Малезију

Возач Мекларена Фернандо Алонсо путоваће у Малезију на другу трку сезоне Формуле 1, пошто је у недјељу имао тестове због удеса који је претрпио.

Алонсо је пропустио отварање сезоне у Аустралији прије недјељу дана због потреса мозга који је доживио током предсезонских тестирања у Барселони.

Менаџер двоструког свјетског шампиона Луис Гарсија Абад је у суботу рекао да вјерује да ће Шпанац возити у Малезији, али дан касније није желио да коментарише писање шпанских медија да је возач Мекларена добио зелено свјетло.

"То је приватна ствар, не могу ни да је потврдим, ни да је демантујем, али нема сумње да ће он отпутовати у Малезију, као што је планирано", рекао је Гарсија Абад.

Шпански листови "Марка" и "Ас" објавили су да је Алонсо подвргнут тестовима краткорочног и дугорочног памћења, као и рефлекса на Кембриџу.

Алонсо је више пута истакао да жели да одради тестове прије пута у Малезију, да би урадио све што је у његовој моћи да се врати на стазу.

Тестове је обавила трочлана независна комисија на Универзитету Кембриџ, чији састав је одредила Свјетска аутомобилска федерација. Шпанац ће бити подвргнут још неким тестовима када стигне на стазу "Сепанг", када ће бити дата посљедња процјена да ли се опоравио послије потреса мозга. Међутим, ако је заиста без проблема прошао тестове на Кембриџу, извјесно је да ће Алонсо исто учинити и у Малезији.

33-годишњи Шпанац је средином недјеље тестирао симулатор Мекларена, а из тима су поручили да ће поштовати одлуку љекара по питању трке у Малезији, која се вози 29. марта.